Prijs European Satellite Navigation Competion 2010

Samen met Dialogues Technology heb ik met mijn parkeerapplicatie “Meter Maid” deelgenomen aan de ESNC (European Satellite Navigation Competition). De ESNC wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA om nieuwe toepassingen te vinden voor de aankomende concurrent van GPS, nl. “Galileo”. Galileo is nauwkeuriger dan GPS en biedt dan ook tal van nieuwe mogelijkheden.

20101029_02-600x399

Door de Meter Maid app te voorzien van informatie over parkeerzones en de daarbij behorende geografische grenzen neemt het gebruiksgemak toe. Een werkend prototype (m.b.v. GPS) selecteert al bijna altijd de juiste zone en maakt automatisch stoppen en starten van parkeeracties mogelijk.

Deze toepassing is door de organisatie beloond met een prijs voor het innovatieve karakter.

20101029_03

Samen met Bastiaan heb ik een demonstratie gegeven van het idee en de implementatie. Leuk om te doen, want de zaal was gevuld met een gemêleerd publiek – van wetenschapper tot entrepreneur  was aanwezig. Ook geef je niet iedere dag een demo binnen de muren van de ESA!

20101029_05-600x447

De dag werd afgesloten met een indrukwekkende rondleiding door het flight control center. Op de foto zie de astronauten die aanwezig zijn in de ISS met daarbij schermen die gevuld zijn met de honderden taken die ze dagelijks moeten uitvoeren.

20101029_06
Op de website van de ESNC organisatie vind je meer informatie over Meter Maid.

ESNC_2010_winners_node_full_image_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *